Grote kip

Nu… het zal menigeen zijn opgevallen vandaag – die enorme kip op het Koningsplein – pal voor de UB. Dat was een handtekeningenactie van de Dierenbescherming en Milieudefensie, waar ik zelf ook aan meegedaan heb. Het was een groot succes. Namens de dieren dank aan allen die getekend hebben! Volgende week staan we in Zaandam 🙂

De Dierenbescherming en Milieudefensie willen samen het bouwplan in Middenmeer tegenhouden door het opstarten van een burgerinitiatief, gericht op de Provinciale Staten van Noord-Holland. Hiermee wordt de provincie verzocht om de komst van megabedrijven voor veehouderij (o.a. de geplande kippenfabriek in Middenmeer) tegen te houden. Minimaal 5.000 stemgerechtigde inwoners van Noord-Holland kunnen gezamenlijk een onderbouwd voorstel indienen bij Provinciale Staten. Dus: elke handtekening in Noord Holland telt!

Bron: http://www.stopveefabrieken.nl/

INFO vleeskuikens

Meer info vleeskuikens (CIWF)

Er is ook een liedje over het leven van een vleeskuiken ofwel “plofkip” (Eng. broiler chicken) van S.K.I.P.: Chicken Little

“There are no words made to describe/The emotion building when you know you’re gonna die/To be an extra value meal with a side of fries/And still it hurts/Sinks in when you realize what you’re worth/No peace to rest in/Rest in pieces in a bucket/Not a hearse.”

Advertenties

3 reacties

 1. november 3, 2008 bij 2:11 pm

  Een artikel over de actie is verschenen in De Echo:
  http://www.echo.nl/ec-ce/buurt/lees/813943/

 2. december 21, 2008 bij 5:31 pm

  De actie was een groot succes! Ruim 25000 mensen hebben getekend.

  Aanbieding van de handtekeningen burgerinitiatief Stop Veefabrieken Noord-Holland:
  http://www.stopveefabrieken.nl/index.php/aanbieding-bi

  Uitzending van RTV-Noord-Holland:
  http://www.dag.nl/10117723/VIDEO/Artikelpagina-Video/Kippen-demonstreren-tegen-mega-kippenstal-video.htm

 3. maart 20, 2009 bij 12:29 pm

  Provincie Noord-Holland stemt tegen de komst van megastallen!

  17 maart 2009

  Het burgerinitiatief ‘Stop Veefabrieken Noord-Holland’ is een groot succes! Gisterenavond [16-3] stemde een meerderheid van Provinciale Staten voor de motie van Groen Links om de bouw van megastallen nu én in de toekomst te verbieden. De plannen voor de bouw van een megakippenfabriek voor 1,6 miljoen slachtkippen in het Noord-Hollandse Middenmeer zijn hiermee definitief van de baan.

  Milieudefensie en de Dierenbescherming zijn erg blij dat het burgerinitiatief heeft gewerkt. De Statenleden hebben naar de oproep van ruim 25.000 burgers geluisterd en in navolging van de provincie Groningen een halt toegeroepen aan deze overtreffende trap van de bio-industrie. Dit standpunt zal eind dit jaar worden opgenomen in de Structuurvisie van de provincie. De komst van megastallen is hierdoor onmogelijk.

  Bij deze willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie bijdrage aan het burgerinitiatief. Zonder jullie handtekeningen (ruim 25.000!), steunbetuigingen en aanwezigheid bij de Raadsvergaderingen was het ons niet gelukt. Kijk op http://www.stopveefabrieken.nl voor een foto-impressie.

  We willen afsluiten met meer goed nieuws: afgelopen week is er in Noord-Brabant, waar meer varkens en kippen op elkaar leven dan waar ook ter wereld, óók een burgerinitiatief gestart de komst van om veefabrieken tegen te houden. Milieudefensie en de Dierenbescherming zullen hen met raad en daad terzijde staan. We houden jullie op de hoogte!

  Vriendelijke groet,

  Wouter van Eck, campagneleider Landbouw en Voedsel, Milieudefensie
  Anna van Acker, directeur Dierenbescherming Noord-Holland Noord


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: