Make animal testing history

Doe nu mee met de virtuele mars “Maak een einde aan dierproeven” naar het Europese Parlement en onderteken de petitie voor het vervangen van dierproeven door dierproefvrije methoden:

http://www.makeanimaltestinghistory.org

De virtuele mars wordt georganiseerd door:

Dr Hadwen Trust
Four Paws (Vier Voeters)
Humane Society International

make animal testing history

Info:

In 2008 publiceerde de Europese Commissie een voorstel om Richtlijn 86/609/EEG (betreffende de bescherming van dieren die voor experimentele en andere wetenschappelijke doeleinden worden gebruikt) aan te passen. Het voorstel beschrijft positieve maatregelen die, indien zij worden doorgevoerd, zullen leiden tot ingrijpende verbeteringen. Op andere gebieden ontbreekt het in het huidige voorstel echter aan voldoende ambitie.

Onze organisaties – de Dr Hadwen Trust for Humane Research, Vier Voeters en Humane Society International – strijden voor een einde aan alle dierproeven. Echter, zolang deze proeven blijven doorgaan, is het van essentieel belang dat ze moeten voldoen aan de strengste normen en dat er een proactieve strategie bestaat voor vervangende proeven.

Door middel van een doelgericht, opbouwend en gedetailleerd beleid streven we naar verbetering van drie hoofdgebieden in het voorstel:

 • verbeterde bescherming van dieren in laboratoria
 • transparantie, aansprakelijkheid en handhaving
 • de vervanging van dierproeven door proeven zonder dieren

Bron: http://www.makeanimaltestinghistory.org

Advertenties

6 reacties

 1. sally86 said,

  mei 13, 2009 bij 9:37 am

  Toen ik bij mijn stage in de kamer beneden was om te pauzeren, heb ik een brochure met een overzicht van bedrijfs, die dierentesting steunen, gezien.

  Weet jij toevallig op daar een URL eerbij staat?

  Dan kan ik deze bedrijfs voortaan vermijden.

  PS: Ik hoop dat mijn Nederlands mog goed is. Ik heb gisteren een intern-pagina gevonden, waar ik oude aflerveringen van “Flikken Maastricht” kijken kan. Gewoon hou ik niet van politie-series, maar deze is erg leuk.

 2. mei 14, 2009 bij 11:08 am

  Hoi Jana!

  het was een flyertje van Bite Back, die staat ook online:
  http://www.biteback.be/action/class_action.php?act=21
  daar staan de bedrijven die niet testen op dieren links en de bedrijven die wel testen op dieren rechts.

  Proefdiervrij heeft ook een online cosmeticagids voor producten en bedrijven die niet testen op dieren (je kunt bijv. op produkt zoeken en dan zien welke merken dierproefvrij zijn):
  http://vereniging.proefdiervrij.nl/client/1/?websiteid=1&contentid=1076&hoofdid=1

  alvast bedankt namens de dieren 🙂

  o wat grappig, wist helemaal niet dat die serie bestond (ik kende wel de Belgische serie Flikken…)
  Ik vond Kommissar Rex altijd erg leuk 😀

  grts!!
  maya

 3. anticontra said,

  juni 3, 2009 bij 10:56 am

  Lees anders even mijn artikel over dierenrechten. Daarin staan redenen om dierenproeven bijvoorbeeld niet af te schaffen. (vb. onderzoek naar levensbedreigende ziektes bij de mens: wie gaat vaccins testen als dieren zoals ratten het niet meer doen?)

  Ik ben ook eens benieuwd naar je part-time vegetarisme. Hoe vorderen de zaken op dat vlak? Ik las daarnet je artikel en vond het wel interessant om de huidige situatie eens te weten.

 4. juni 5, 2009 bij 9:14 am

  zolang er natuurlijk nog geen alternatieven zijn gaan die tests gewoon door, maar er moet meer geld vrijkomen voor de ontwikkeling van alternatieven, want veel tests die nu met dieren gedaan worden hebben sowieso geen (betrouwbare) resultaten en het is dus ook voor de mens beter dat er goede alternatieven ontwikkeld worden, zie bijvoorbeeld het onderzoek dat het Dr. Hadwen trust steunt op dit gebied: http://www.drhadwentrust.org/

  Het gaat prima met mijn deeltijd veg*isme 🙂 lekker afwisselend.

  Ik vond je stukje over idealisme een beetje raar, de mens heeft alle grote ontdekkingen toch gedaan uit een vorm van idealisme?

 5. anticontra said,

  juni 5, 2009 bij 10:36 am

  Hmm niet noodzakelijk zou ik zeggen. Wetenschappers die bijvoorbeeld nu medicijnen ontwikkelen voor de ziektes van morgen, worden betaald om dat te doen. Voor bepaalde ziektes zou ook gemakkelijk medicatie kunnen ontwikkeld worden, maar als er geen geld in onderzoek gestoken wordt naar die ziekte, wordt er gewoon niks tegen ontwikkeld. Niet erg idealistisch, toch?

  En ik neem dat ook niemand kwalijk. Uiteindelijk moet iedereen zijn brood verdienen. Van een dankuwel wordt uw maag niet gevuld.

  Maar goed, er zijn misschien alternatieven in de vorm van simulaties en biologische kweken, maar je kan toch niet ontkennen dat dit soort simulaties en virtuele “modellen” totaal niet een levend wezen kunnen nabootsen? Wij weten gewoon te weinig over het leven om aan de hand van simulaties (of simplistische biologische kweken) een gefundeerde conclusie te kunnen trekken over de reacties op een levend lichaam. Ooit moet iemand (een levend wezen) ooit een “eerste keer” dit medicijn testen; per definitie is dat altijd experimenteel (men weet de gevolgen niet, er kunnen bv altijd bijwerkingen zijn)

  Ik neem toch aan dat niemand zo nobel is om deze tests vrijwillig uit te voeren. Iedereen kan toch inzien dat een dier zoals een rat hiervoor beter geschikt is?

 6. juni 8, 2009 bij 11:10 am

  maar een mens is geen rat 😉 dus moeten die medicijnen vervolgens alsnog op mensen getest worden (en daar zijn speciale programma’s voor, kun je tegen vergoeding doen). overigens zijn ook van geteste medicijnen nog bijwerkingen, en dat is bij de ene mens wel en de andere niet (dus zelfs testen op mensen is al niet 100% nauwkeurig, laat staan op andere diersoorten met een sterk afwijkend dna). vroeger gebruikte men honden voor crash tests, tegenwoordig gebruikt men crash test dummies – wat jij zegt is net als “maar van zo’n pop daar kun je toch niet het letsel goed aan aflezen?” en toch denkt niemand er meer aan om een levende hond te gebruiken in zo’n test. wat nu heel moeilijk lijkt is morgen misschien een stuk makkelijker, maar zolang er geen onderzoek naar alternatieven gedaan wordt weten we ook niet wat wel en wat niet mogelijk is. daarom is het heel belangrijk dat dat onderzoek gedaan wordt, elke dierproef minder is er eentje minder.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: