Excursie bibliotheek RU

Gisteren had ik in het kader van mijn bibliotheekopleiding bij de GO een excursie naar de bibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Een reis om de wereld, maar het was zeer zeker de moeite waard! Het is natuurlijk altijd leuk om een andere universiteitsbibliotheek te bezoeken, want ondanks de veelal gemeenschappelijke doelen en doelgroepen is de aanpak en de uitstraling van elke universiteitsbibliotheek uniek. Ons bezoekje stond in het teken van de naslagwerkencollectie van de Radboud Universiteit – en nu wil het dat ik naast deze GO module eveneens bezig ben met een cursus naslagwerken op de UB, dus dat kwam goed uit.

Hieronder wat foto’s voor een sfeerimpressie.

Bij die eerste twee foto’s: ja, dat zijn échte boeken, afgestoten, maar niet afgedankt – erg leuk bedacht! Derde & vierde foto: de grote leeszaal met de naslagwerken. Vijfde foto: het bibliografisch centrum, speciaal voor de bibliografieën. Zesde foto: voetenbadend in het zonnetje – hier kunnen studenten en andere bibliotheekbezoekers pauzeren, is het niet fantastisch? 😀

Advertenties

2 reacties

 1. De said,

  september 24, 2009 bij 2:08 pm

  Het betreft geen afgestoten of afgedankte boeken!
  Deze boeken zijn speciaal bij een antiquariaat aangeschaft!
  Het bibliografisch centrum is nu van boeken/naslagwerken/bibliografieen ontdaan. Het wordt een Learning zone (is blijkbaar geen Nederlands woord voor) met computers, headsets, skype, digiboards en touch screens. een scannertje kan er echter niet vanaf blijkbaar.

  • september 25, 2009 bij 7:20 pm

   Jeetje! Zijn het gekochte boeken?? Tja… dat zou je echt niet verwachten, ik sta paf.
   Beetje treurig van het bibliografisch centrum, maar het zat eraan te komen. Soms vraag ik me weleens af of bibliotheken niet aan overcompensatie lijden (Skype?! heb je dat nodig voor je studie? ik heb iets gemist geloof ik…)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: